Wat is osteopathie?

Osteopathie gaat over het bevorderen van een optimale bewegingsfunctie van het lichaam, voor gezonde spieren, gewrichten, zenuwen en organen. Als je dus last ervaart bij diverse lichaamsfuncties, kan een bezoekje aan de osteopaat uitkomst bieden! Maar wat doet een osteopaat precies en hoe ziet het behandelproces eruit? Wij vertellen je er meer over in dit artikel! Lees dus gauw verder.

Wat doet een osteopaat?

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode. Bij deze vorm van therapie gaan we er vanuit dat alle lichaamsprocessen elkaar beïnvloeden. Een osteopaat behandeld dus ook de probleemgebieden, waardoor het algehele functioneren wordt verbeterd. Dit zal ook de gezondheid en de doorbloeding in het lichaam verbeteren, waardoor de klachten zullen verdwijnen.

Behandelproces

Als eerste zal de osteopaat kijken naar de oorzaak van de klachten. Eerst wordt er een intakegesprek gepland. Tijdens dit gesprek zal de osteopaat verschillende vragen stellen met betrekking tot je klachten. Ook zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Met specifieke handelingen worden probleemgebieden in het lichaam opgespoord. Vooral weefsels met een verminderde beweeglijkheid. Na dit onderzoek kan er een gericht behandelplan worden opgesteld. Op een rustige en veilige manier zullen de vastzittende weefsels weer los worden gemaakt. Hiernaast geeft de osteopaat ook adviezen mee rondom bepaalde oefeningen en een gezonde levensstijl. Hier kun je zelf thuis mee aan de slag.

Wanneer osteopathie?
Als je last hebt van bewegen bij dagelijkse activiteiten, klachten in de borst- en buikholte of algemene klachten in je lichaam, kun je terecht bij een osteopaat. Er staan diverse praktijken, waaronder Groepspraktijk Risdaele, die zijn gespecialiseerd in osteopathie. Als je zeker wilt weten dat osteopathie de juiste vorm van therapie is voor jouw klachten, kun je altijd contact opnemen met een praktijk. Zij kunnen meekijken met jouw situatie en een advies uitbrengen. Ook kunnen zij je doorverwijzen naar een andere therapeut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *