Verzekering van lesauto’s en rijscholen

Een rijschool autoverzekering is speciaal voor rijscholen. Lesauto’s worden bestuurd door leerlingen. Deze hebben nog geen rijbewijs en moeten auto leren rijden. Indien er aanrijdingen of ongelukken worden gemaakt wordt de schade vergoed zonder dat de eigenaar van de rijschool aansprakelijk wordt gesteld van de schade die leerlingen veroorzaken. Een gewone WA verzekering geld namelijk niet voor rijscholen omdat men dan in het bezit moet zijn van een rijbewijs. Het grote voordeel is dat op juridisch gebied conflicten ook zijn gedekt met een rijschool autoverzekering. Naast alle goederen die in de auto beschadigd raken tijdens een ongeval.

Dekking van een lesauto verzekering

Er geld een aansprakelijkheidsverzekering bij een rijschool autoverzekering. Indien de instructeur per ongeluk iets van de leerling beschadigd of koffie morst over de kleding zijn eventuele conflicten gedekt. Ook als er door een foutieve instructie een ongeluk ontstaat is dit gedekt. De rijschool autoverzekering dekt tevens in de uitgebreidere verzekering de ongevallen, lesauto zelf en ook rechtsbijstand. Bij de lesauto is iedereen gedekt die inzittend was bij een ongeval. Denk aan overlijden of permanente invaliditeit. Het is vervelend als de lesauto schade oploopt. De auto is dan tijdelijk niet in gebruik en dat kost inkomsten uit rijlessen. Meestal is er bij een rijschool autoverzekering direct vervangend vervoer ter plaatse.

Diverse lesauto verzekeringen

Een lesautoverzekering wordt binnen de rijschool autoverzekering WA, Casco of all risk verzekerd. Alle inzittenden hebben recht op vergoeding. Met een schade en rechtsbijstand verzekering erbij is het risico vrijwel nihil. De kale WA dekt alleen als de leerling schade aan andere voertuigen aanbrengt. Casco dekt ook stormschade, ruitschade, aanrijdingen met dieren en diefstal. Daarbij dekt deze ook alle wettelijke aansprakelijkheid uit de WA verzekering. Voor nieuwe jonge lesauto’s kan het beste volledig casco of all risk worden afgesloten. All risk dekt ook schade aan eigen voertuig die de leerling veroorzaakt. Het grote voordeel van de volledige dekking is dat u bij schade een splinternieuwe vervangende lesauto kunt kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *