Motor ombouwen tot cafe racer!

Misschien wil jij je standaardmotor ook wel ombouwen tot cafe racer! In de jaren ’50 werd hiermee begonnen, in The Ace Cafe in Engeland, een ontmoetingspunt voor motorracers. Daar ontmoette men elkaar. De standaardmotors waren getransformeerd tot sportmodel, en van café naar café werd hiermee geraced om het pronkstuk aan het voorbijgaande publiek te laten zien. Vandaag de dag is de cafe racer nog steeds een hot item en veel mensen bouwen hun motor om tot cafe racer. Op https://www.caferacerwebshop.com/nl/the-bike/verlichting/knipperlichten/ kun je veel accessoires vinden, waaronder knipperlichten en blinkers.

Diverse soorten blinkers 

Diverse soorten blinkers zijn er te vinden. Zoals een minirichtingaanwijzerset, een bullet achterlicht en knipperlicht of de Multi LED koplamp. Dit alles voor de diverse merken cafe racers zoals Honda, BWM en Yamaha. Handig weetje: je kunt Led knipperlichten op dezelfde manier aansluiten als halogeen knipperlichten. Wel moet je hierbij in veel gevallen weerstandjes er tussen plaatsen of je moet het knipperlicht relais vervangen. De weerstandjes voor de led knipperlichten moet je in de bedrading net voor de knipperlichten zelf plaatsen. Een voorkomend probleem bij LED-knipperlichten is dat deze soms aanhoudend blijven branden. Ook hierbij kun je weerstanden in de bedrading plaatsen of het knipperlicht relais vervangen.

Zelf bouwen?

Wellicht ben je na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt om je eigen cafe racer te bouwen. Dan zul je heel veel kunnen kopen op www.caferacerwebshop.com. Je kunt er ook diverse db killers kopen voor een geruislozere uitlaat, welke heel subtiel te monteren zijn met behoud van de originele looks.  Of je kunt denken aan diverse zadeltasbeugels, spiegels voor aan het stuur van de cafe racer en roestvrijstalen zwarte remleidingen. Tevens kun je veel handige tips voor jouw cafe racer vinden op de caferacerwebshop, hierboven hebben we er al een enkele genoemd. Maar ook tips over hoe een db killer nog efficiënter te maken, door deze omwikkelen met dempervol bijvoorbeeld, is op www.caferacerwebshop.com te lezen. Ook kun je er veel informatie over het bouwen van jouw cafe racer vinden!

Om je op weg te helpen

Eerst strip je de nieuwe motorfiets tot de basics. Vervolgens kun je er een ander (sportief) zitje op monteren, welke rust op een subframe. Daarna kun je nog enkele clip-ons monteren en een rearset. Dan ben je al een heel eind gekomen. Je kunt je eigen creativiteit gebruiken, want bij het bouwen van cafe racers geldt: je kunt er altijd je eigen draai aan geven. Er is niet één handleiding tot het bouwen van een cafe racer, dus voeg vooral je persoonlijke touch toe. 

Verantwoordelijk rijden!

Met de producten van www.caferacerwebshop.com ben je ervan verzekerd dat je een verantwoorde en veilige motor creëert. Het is van groot belang dat jij als motorrijder verantwoordelijk rijdt, en daarbij rekening houdt met anderen. Maar daarbij moet je ook niet vergeten plezier te blijven houden in het rijden! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *