LET HIER OP BIJ DE AANKOOP VAN EEN OCCASION

Peugeot 208

Er zitten talloze voordelen aan het kopen van een tweedehandsauto. Tweedehandsauto’s zijn namelijk altijd een stuk voordeliger dan een nieuwe auto. Dit maakt het voor veel mensen mogelijk om in een iets duurdere auto te rijden dan dat je zou doen wanneer je een nieuwe auto zou kopen. Prijs is echter niet het belangrijkste. Er zijn andere zaken die belangrijk zijn bij het kopen van een occasion. 

Oriënteren 

Bij de aanschaf van een occasion is de oriëntatiefase zeer belangrijk. Stel van tevoren een aantal eisen. Denk hierbij aan een budget, een getal voor de kilometerteller, extra opties et cetera. Houdt dit lijstje naast alle auto’s die je overweegt. Bij sommige modellen waar heel veel exemplaren te koop van staan heb je bijvoorbeeld veel keuze. Wees dan kritisch. Neem bijvoorbeeld de Peugeot 208. Hiervan zijn wel honderden tot enkele duizenden occasions te koop. Het fijne is dan dat je veel keuze hebt en kritisch kan zijn in wat je wilt. Valt de ene af? Dan staan er nog honderden andere auto’s voor je klaar. 

Wanneer je bepaalde gegevens niet helemaal vertrouwt van een bepaalde eigenaar kun je gebruik maken van de RDW-dienst waarbij je gegevens kunt opvragen over de auto. Zo kom je achter de laatste tenaamstelling, het aantal eigenaren tot nu toe en meer. Zo’n check kan meerdere dingen aan het licht brengen. Wanneer een relatief nieuwe auto al veel eigenaren heeft gehad kan dit bijvoorbeeld betekenen dat er iets mis is waardoor de auto steeds wordt doorverkocht. 

Peugeot 208

Grondige checks 

Een grondige check is zeer belangrijk voordat je een auto koopt. Je let dan uiteraard op beschadigingen, de banden en slijtage. Dit is vooral belangrijk om te voorkomen dat je een auto koopt met kapotte onderdelen waardoor je te maken krijgt met dure reparaties. 

Proefrit brengt dingen aan het licht 

Naast een grondige check is een proefrit ook belangrijk. Voldoet de auto na de grondige check nog steeds aan jouw verwachtingen en kloppen de technische aspecten daarbij? Plan dan een proefrit in. Het is dan fijn om de techniek te checken, maar ook of de stoelen comfortabel zijn. Ook is het handig om een lange proefrit te maken. Je wilt natuurlijk weten hoe de auto op de snelweg rijdt, maar ook hoe de auto binnen de bebouwde kom rijdt met veel stoplichten. Het is ook verstandig om een weg op te zoeken met wat slechter wegdek om te kijken hoe de auto daarop reageert. 

Hulp van een expert 

Iedereen kent wel iemand die veel van auto’s weet. Het is handig om gebruik te maken van die kennis wanneer je een nieuwe auto wil aanschaffen. Dit hoeft niet meteen een dure consultant te zijn, maar kan ook gewoon een vriend of familielid zijn natuurlijk. Een bijkomend voordeel van iemand meenemen naar een proefrit is dat de verkoper minder commerciële praatjes heeft dan wanneer de verkoper maar 1 persoon heeft om tegen te praten. Dit komt ook ten goede van je onderhandelingspositie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *