Hoe kun je je motor zo goed mogelijk beschermen?

all risk motorverzekering

Iedereen met een motor weet hoe waardevol die voor je is. Je hebt er hard voor gespaard en bent er trots op. Het is dan ook zaak om je motor goed te beschermen in de breedste zin van het woord. Zowel tegen diefstal als tegen eventuele schade. Dit kun je doen door maatregelen te nemen. Denk aan diefstalpreventie en een goede verzekering.

Motorverzekering

Allereerst is het aangeraden om goed te kijken naar welke motorverzekering je neemt. Een verzekering in ten slotte verplicht. De minimale verzekering is een WA-verzekering. Dit betekent dat je verzekerd bent wanneer je schade aan andere toebrengt. Als je voor de meest uitgebreide verzekering wil gaan, dan kies je voor een all risk motorverzekering. Met deze verzekering ben je voor alles gedekt, namelijk schade aan anderen, diefstal, vernieling en zelfs schade aan je eigen motor wordt gedekt. Dit is een erg fijne verzekering dus wanneer je er zeker van wil zijn dat je altijd goed verzekerd bent.

Diefstalpreventie

Naast een motorverzekering waarbij je gedekt bent wanneer je motor gestolen zou worden, is het natuurlijk altijd fijn en beter om zelf ook al maatregelen te nemen vóór dat je motor überhaupt gestolen kan worden. Dit doe je door allereerst een goed slot te hebben. Zo kan je motor niet, al rollend, mee worden genomen door dieven. Sommige dieven zijn deze sloten echter te slim af. Dit vraagt om wat extra maatregelen. Zo kun je een stuurslot installeren. Je stuur kan dan niet bewegen, waardoor het voor dieven nog moeilijker wordt gemaakt om er vandoor te gaan met je motor.