Het interieur van je boot beschermen? Met dekzeil lukt dat uitstekend!

dekzeil

Als je een eigen boot tot je beschikking hebt, dan kan het niet anders of je wilt deze zo lang mogelijk in een goede staat houden. Zo niet, dan wordt het immers steeds minder aantrekkelijk er gebruik van te maken en dus je anders zo plezierige tochtjes over de wateren te maken. Welnu, een van de zaken waar je je boot tegen kunt beschermen betreft de elementen van de natuur. Hiermee bedoelen we met name invloeden als neerslag, wind en felle zonnestralen. Verder kunnen vogelpoep en natuurlijk afval het dek van je boot aantasten. Met een stevig dekzeil voorkom je dit echter allemaal. Het hoofddoel van een dekzeil is derhalve het verlengen van de levensduur (in goede staat) van je boot an sich.

dekzeil

Verschillende zeilen voor verschillende doeleinden

Doorgewinterde bootliefhebbers zijn er ongetwijfeld allang van op de hoogte: als je op zoek gaat naar een nieuw dekzeil dan heb je heel wat te kiezen. Als je je boot voor lange tijd gaat gebruiken of dit op een intensieve manier wilt doen, bijvoorbeeld via bootvakanties, dan kun je het best voor een zeil van PVC gaan. Deze dekzeilen behoren tot de beste zeilen die er zijn. Heb je daarentegen een dekzeil voor slechts een wat kortere tijd nodig, dan zou je ook een exemplaar kunnen nemen van minder kwaliteit en met een kortere levensduur. 

Bevestigingstips

Elke keer dat je van de boot af gaat is het zaak het dekzeil weer te bevestigen. Wanneer je dit doet terwijl je er nog niet zo veel ervaring mee hebt, dan is het zaak op te letten dat je ‘m zo bevestigt dat eventueel (regen)water dat erop valt ook weer weg kan stromen. Zo voorkom je schade en lekkage. Let verder goed op dat je het zeil niet dicht langs scherpe randen en punten schuurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *