Heb jij orthopedische schoenen nodig?

Bij problemen bij het lopen of een afwijkende voetstand, kan het zomaar zijn dat je orthopedische schoenen nodig hebt. Dit zijn speciaal gemaakte schoenen die jouw voet extra steun te bieden tijdens het lopen en je dagelijkse activiteiten. Maar hoe weet je nu of je orthopedische schoenen  nodig hebt? Wij vertellen je er meer over in dit artikel!

Voetklachten

Ondersteunende schoenen kunnen een goede uitkomst bieden voor mensen die last hebben van voetafwijkingen of een andere voetbouw. Hierbij kun je denken aan voetafwijkingen zoals platvoeten of juist holvoeten, maar ook voetproblemen na een ongeluk of blessure. Hiernaast kunnen orthopedische schoenen ook fijn zijn voor mensen die last hebben van klachten aan hun nek, rug of schouders. De schoenen verbeteren de lichaamshouding en zorgen ervoor dat bepaalde probleemgebieden ontlast worden.

Hoe kom je aan orthopedische schoenen?

Veel mensen denken dat ze geen orthopedische schoenen nodig hebben. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Dit soort schoenen zijn voor zowel jonge als oudere mensen heel handig. Als je merkt dat je last hebt van een voetafwijking, kun je het beste eerst contact opnemen met je huisarts. Hij of zij kan zien dat je houding niet goed is en je vervolgens doorverwijzen naar een orthopedie specialist, zoals Veld Orthopedische Schoentechniek.

Maken van orthopedische schoenen

Als je eenmaal bent doorverwezen naar een specialist, zullen zij gaan kijken hoe de stand van je voet gecorrigeerd kan worden. Meestal wordt eerst de stand van de voet bepaald, door middel van een loopanalyse. Hierbij wordt gekeken naar hoe je je voet neerzet en waar de drukpunten liggen. Op basis van deze analyse kunnen persoonlijke orthopedische schoenen worden ontworpen. Deze schoenen kunnen bijvoorbeeld extra steun bieden aan de zijkanten van je voet, maar ook bij je hiel of in de bal van je voet. Zo zullen de orthopedische schoenen jouw klachten doen verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *