Elektrisch rijden: ja of nee?

Rijden in een elektrische auto, dat zou iedereen wel willen. Of toch niet? Elektrische auto’s hebben een futuristische uitstraling en maken geen geluid. Je ziet ze dan ook steeds vaker en zijn niet meer weg te denken. Het rijden in een elektrische auto blijft maar toenemen, steeds meer mensen schaffen een elektrische auto aan. Maar heeft dit wel zoveel voordelen als we denken?  

Ja, een duurzame keuze 

Het rijden in een elektrische auto is in ieder geval een duurzame keuze. Het is duurzamer dan rijden in een benzineauto. Een benzineauto stoot namelijk veel CO2 uit, wat bij een elektrische auto niet het geval is. CO2 zorgt ervoor dat de aarde zich opwarmt en dat willen we natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Het is wel belangrijk dat je rekening houdt met de stroom waarmee je de elektrische auto oplaadt. Hoe groener de stroom hoe beter.  

Ja, minder onderhoudskosten 

Wanneer je een elektrische auto aanschaft profiteer je van minder onderhoudskosten. Dit komt omdat een elektrische auto, in tegenstelling tot een benzineauto, geen verbrandingsmotor heeft. Een verbrandingsmotor bestaat uit losse delen waardoor slijtage kan ontstaan. Bij een benzineauto dien je dus eerder dit soort onderdelen te vervangen dan bij een elektrische auto’s. Een elektrische auto is over het algemeen wel duurder dan een benzineauto, maar op de onderhoudskosten bepaar je in ieder geval. 

Interesse gekregen? Bekijk dan eens de volgende elektrische auto’s om alvast wat kennis op te doen wat voor auto’s er allemaal aangeboden worden: Hyundai IONIQ5 en de Peugeot E-expert

De kosten 

Zoals hierboven als vermeld is, zijn elektrische auto’s bij aanschaf duurder dan benzineauto’s. Een voordeel aan een elektrische auto is dat je deze kunt leasen, op die manier hoef je niet gelijk een groot bedrag af te rekenen maar betaal je een vast maandbedrag. Verder bespaar je ook in onderhoudskosten en is elektriciteit een stuk goedkoper dan benzine. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *