Drie tips die elke motorrijder moet weten!

Het valt niet te ontkennen dat motorfietsen cool, leuk en zuinig kan zijn. Echter is het ook weer waar dat motorrijden toch wel wat riskanter is dan autorijden. Uit onderzoek is gebleken dat motorrijders bijna 30 keer meer kans hebben in een dodelijk verkeersongeluk dan een automobilist. Dit zou de echte motorrijder natuurlijk niet weerhouden om alsnog op zijn of haar motor te stappen en overal naartoe te gaan. Om ervoor te zorgen dat je de veilige kant van motorrijden leert kennen, zijn hier 3 tips om jouw motorritten incidentvrij te houden.

Zorg voor de juiste kleding

Hoewel het natuurlijk erg comfortabel kan zijn om de weg op te gaan met een korte broek, een t-shirt en een stel sandalen, doe je er goed aan om te kiezen voor goede beschermende kleding. Denk bijvoorbeeld aan versterkte jassen, broeken en laarzen van leer. Tevens is het belangrijk dat je een veiligheidsbril draagt en altijd handschoenen draagt om je handen goed te beschermen, tegen valschade en weersomstandigheden. Bij warm weer is er ook een speciaal ontworpen uitrusting die bedoeld is voor ventilatie en koeling.

Inspecteer jouw motor regelmatig

Geef je motorfiets met regelmaat een goede beurt voordat je de weg op gaat. Aspecten die je altijd moet inspecteren voordat je jouw motorfiets opstapt zijn onder meer bandenspanning, spiegels en lichten. Houd daarom een korte wandeling rondom jouw motorfiets, zodat je het idee krijgt of er losse bouten, lekken of andere mogelijke mechanische gevaren zijn. Wees gedisciplineerd met het regelmatig uitvoeren van verzorging en onderzoek. Wacht niet langer als je iets opmerkt dat je aandacht nodig heeft.

Wil jij een nieuwe helm kopen, neem dan eens een kijkje bij Helmetcity. Helmetcity biedt jou diverse soorten en maten motorhelmen, zodat jij jouw ideale hoofdbescherming voor op de weg kan vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *