De mooiste italiaanse auto’s

Ben jij een echte autofanaat? Dan ben je natuurlijk helemaal wild van Italiaanse auto’s. Niet zo gek ook, aangezien uit Italië ook de meest beroemde ‘supercars’ komen. Naast de bekende merken als Fiat en Alfa Romeo, gaan wij vandaag eens in op de meest snelle auto’s uit het land van pasta en wijn. Wil jij een auto laten transporteren vanuit Italië? Bekijk dan eens de website van Transportingwheels.com.

Ferrari

Eén van de meeste beroemde merken uit de italiaanse autowereld is Ferrari. Ferrari is naast een automerk ook een raceteam. Het bedrijf is in 1929 opgericht als raceteam (Scuderia Ferrari) door Enzo Ferrari. Vanaf 1947 fabriceert Ferrari auto’s voor de openbare weg. Het huidige assortiment omvat de Ferrari 488 (met V8 middenmotor), Ferrari California (V8 coupé-cabrio) en de Ferrari FF (V12 en vierwielaandrijving). Het topmodel is de Ferrari F12berlinetta, met 740 pk de krachtigste straat-Ferrari ooit.

Lamborghini 

Italiaanse schoonheid. Zo mag je de modellen van Lamborghini noemen. In de twintigste eeuw maakte Lamborghini furore met de Miura, de Countach en de Diablo. In 1998 nam Audi de Italiaanse sportwagenfabrikant over. Sindsdien heeft Lamborghini -naast diverse peperdure specials als de Sesto Elemento en de Veneno- vier ‘volume modellen’ geproduceerd: de Murciélago, de Aventador, de Gallardo en de Huracán. Tegenwoordig is de Lamborghini Urus één van de populairste Lamborghini’s.

Wat is jouw favoriete supercar? Italië staat natuurlijk bekend vanwege bovenstaande fabrikanten, maar er zijn meerdere fabrikanten die de show stelen. Wat denk je van Bugatti, McLaren, Porsche en Maserati. Ik lees graag jouw reactie in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *